تعداد بازدید : 9640

سفرنامه ماهیگیری در سکوی نفتی رخش بهمن 96

کاربر جديد تعداد پست : 100
سپاس شده  : 16

سفرنامه ماهیگیری در خلیج فارس – سکوی نفتی رخش – بهمن 96(قسمت سوم)

سلام به دوستان و همراهان عزیز

از تاخیر زیادی که پیش آمد پوزش می طلبم، قبل از اینکه به مقوله ی جالب ناهار بپردازم در مورد روش های ماهیگیری مورد استفاده در این برنامه توضیحاتی رو لازمه که اضافه کنم.

جیگینگ: در مورد جیگینگ توضیحات مفصلی رو قبلا در قالب یکی دوتا مقاله نوشتم که اگر علاقمند بودید می تونید اونها رو در سایت www.irfishing.ir  پیدا کنید، ما در این برنامه از تکنیک های اسپید جیگ ترکیبی و اسلو جیگ کلاسیک استفاده می کردیم که برای شب، معمولا وزن طعمه ها 250 گرم و برای روز 160-200 گرم انتخاب می شد و همگی از نوع غیرمتوازن بودند.

در عین حال در هرمزگان استفاده از هالکو های پر شده با سرب حسابی رونق داره و ما هم برای اینکه این تجربه رو از دست ندیم هر کدوم به سلیقه ی خودمون 3 رنگ از طعمه های هالکو رو همونجا پر کردیم و اتفاقا نتیجش هم بد نبود، البته طبق تعریف نمی شه به این کار ورتیکال جیگینگ گفت ولی خیلی نزدیک به جیگینگ هست و شاید همین واژه ای که مصطلح شده " جیگ اسپین" بهترین تعریف برای اینکار باشه.

در این برنامه بازه های اجرای تکنیک ما با طعمه های جیگ معمولا حدود 20 متر از کف و با طعمه های هالکو تمام عمق 90 متری آب در سکوی رخش بود.

روش دیگه ای که در این برنامه زیاد مورد استفاده قرار گرفت صید حشینه (ماهی های طعمه مثل ساردین و انواع کوچکتر) و ماهیگیری بوسیله ی اونهاست:

در این روش برای صید حشینه از قلاب خالی یا برای نتیجه ی بهتر از قلاب های آماده شش پر استفاده می کنیم و با پیدا کردن عمق حرکت دسته ی حشینه ها و تکون دادن قلاب های خالی یا ششپر لای اونها ، اونها رو گرفته و به همون صورت بعنوان طعمه استفاده می کنیم.

در شرایط نوری روز و عمق کم ماهیگیری شما باید از قلاب غیر مسلح شده( بدون محافظ سیمی) برای استتار بهتر استفاده کنید که خوب ریسک بریده شدن نخ توسط ماهی های شکارچی بخصوص باراکودای دم سیاه که متخصص بریدن لیدر هست افزایش پیدا می کنه و شما برای مقابله با این ریسک چاره ای بجز هوشیاری صد در صد و سرعت عمل بالا در کشش سریع چوب ندارید ولی در شب یا عمق ماهیگیری زیاد شما می تونید با یک سیم تک رشته ی استیل سایز 0.5 یا 0.6 و استفاده از این سیم ها برای افزایش طول ساق قلاب شانس بریده شدن لیدر رو تا حد زیادی کاهش بدید.

نکته ی مهم دیگه ای که باید به اون توجه کرد نیاز به یک چوب با نوک سنسیتیو(حساس، رجوع شود به فاکتور جدید rod taper) برای راندمان بهتر در این روش هست بطوری که استفاده از چوب های جیگ هوی با لور ویت 250 گرم در این روش تقریبا نشدنی و ناممکن هست.

خوب برگردیم به روایت ناهار و معرفی ذائقه ی منحصر به فرد دوست عزیزم علی حاجی حسینی:

"آقا شما چی می خورید؟ کباب؟ نه! جوجه کباب؟ نه! خورشت؟ نه! آهان زرشک پلو؟ نه! ماهی؟ نه!

ببخشید شما گیاه خوار هستید؟ نه!

کلا گوشت و مرغ چجوری می خورید؟ معمولا نمی خورم!

پس گیاه خوار هستید؟ نه! چی می خورید پس؟ نیمرو بزنم براتون؟ چی؟ نیمرو؟ اصلا حرفشو نزن!

چی پس؟ من در 98% مواقع یا تن ماهی می خورم اونم با برند گالاکسی یا سالاد اولویه اونم فقط با کالباس مرغ! البته سس مایونز دلپذیر فراموش نشه!

پس ما هم که کلی تن ماهی و کالباس از انواع مختلف خریده بودیم، در اولین خیانت تمام کالباس های مرغ رو خوردیم و علی رو با کنسروهای تن ماهی گالاکسی تنها گذاشتیم :دی

بعد از ناهار و اطلاع علی از عمق مصیبت وارده، دوباره فورا سوار قایق ها شدیم و ماهیگیری رو شروع کردیم، بچه ها همه با طعمه حشینه زنده مشغول شدن و من باز گیر دادم به جیگ و همین انتخاب لج بازانه باعث شد که جلو افتادگی در مسابقه ی تعداد رو که با مصیبت به دست آورده بودم به راحتی به علی واگذار کنم و علی در این برنامه برنده ی هر سه مسابقه شد!

ولی من کم کم متوجه شدم که ملوان لنج هم داره با استفاده از طعمه ی جیگ ماهی های کبوتر رو صید می کنه و بعد از اینکه یکمی بهش دقت کردم دیدم که روی قابق می ایسته و طعمه رو به کف می فرسته وبعد با استفاده از هر دو دست و با مهارت و سرعت سرسام آوری طعمه رو بالا می کشه که اتفاقا این روش که البته با کمی تفاوت ممکنه بخشی از تکنیک روش جیگبنگ "های پیچ" باشه با راندمان خوبی هم عمل می کنه و ماهی های کبوتر با سایز خوبی بالا میاره

پس من فورا از ملوان جزییات این روشش رو پرسیدم و اونهم با غرور مخصوص ماهیگیرهای محلی گفت که این روش برای شما قابل استفاده نیست و شما نمی تونید با این سرعتی که من کار می کنم با چوب و چرخ طعمه رو بالا بیارید!

این ادعا با کمی کل کل از طرف من همراه شد و بلاخره 6 نفر جمع شدن و قرار شد این ادعا رو تست کنیم! با اعلام شروع رضا ناخدای قایق خودمون بالا کشیدن طعمه شروع شد ...

به نظر شما سرعت بالا کشیدن طعمه توسط دو دست یک ماهیگیر با تجربه بیشتر هست یا سرعت چرخ شیمانو استلا 30.000؟

چون این خاطره از خلیج فارس برای شما نقل می شه و هندی نیست پس لطفا واقع بینانه حدس بزنید تا در قسمت پایانی نتیجه رو برای شما تعریف کنم.

ارادتمند آرش امینی.

 

 

برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
شبکه اجتماعی تخصصی ماهیگیران ایران

برای عضویت در خبرنامه
ایمیل خود را وارد کنید